Ziua bolnavilor la Cireșoaia


În parohia noastră, Ziua Bolnavilor a fost celebrată duminică, 15 mai 2016. Acest eveniment a fost marcat de sf. Liturghie de la ora 10.00 dar și de momentul fratern care a avut loc lângă grota Maicii Domnului din curtea bisericii.

ziua bolnavului la ciresoaia

A fost nu doar o zi a celor bolnavi și în vârstă din comunitatea noastră ci a întregii comunități deoarece bătrânii au fost însoțiți de familiarii lor și primiți cu mare drag de  comunitate. De asemenea, tinerii din Acțiunea Catolică au dat o mână de ajutor în pregătirea momentului festiv împreună cu alte persoane generoase din comunitate.

Tema Mesajului Papei Francisc pentru a 24-a Zi Mondială a Bolnavului este: A ne încrede în Isus milostiv ca Maria: ”Faceți tot ce vă va spune’” . În centrul documentului pontifical se află relatarea evanghelică a Nunții din Cana, definită de Papa Francisc „Icoana Bisericii”.

Părintele paroh, Dascălu Marian, la predică, a amintit câteva idei ale sf. părinte Papa din acest mesaj:

  • credința în Dumnezeu nu face să dispară boala, durerea sau întrebările care derivă din ea ci oferă o cheie cu care putem descoperi sensul cel mai profund a ceea ce trăim; o cheie care ne ajută să vedem cum boala poate să fie calea pentru a ajunge la o apropiere mai strânsă de Isus, care merge alături de noi, împovărat de Cruce.
  • Avem o Mamă care are ochi vigilenți și buni, ca Fiul său; inimă maternă și plină de milostivire, ca El; mâini care vor să ajute, ca mâinile lui Isus care frângeau pâinea pentru cel căruia îi era foame, care atingeau bolnavii și îi vindecau. Aceasta ne umple de încredere și ne face să ne deschidem la harul și la milostivirea lui Cristos.

Prin cuvintele sale, pr. Paroh, ne-ajutat să ne rugăm împreună și să-i cerem lui Dumnezeu prin mijlocirea sf. Fecioare  Maria o inimă aplecată spre slujirea celor nevoiași și în mod concret a fraților noștri bolnavi. Uneori această slujire poate să fie obositoare, apăsătoare, dar suntem siguri că Domnul nu va înceta să transforme efortul nostru uman în ceva divin.

Sora Elisabeta

Be the first to comment on "Ziua bolnavilor la Cireșoaia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*