Arsenal descoperit la o sondă petrolieră de la Slănic Moldova. Săpăturile au dat la iveală 11 bombe și un focos


Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, 11 proiectile şi un focos de proiectil, încă în stare de funcţionare, au fost descoperite, marţi, de angajaţii unei societăţi petroliere care desfăşurau activităţi de forare la o sondă în oraşul Slănic Moldova.

sonda_petrolAngajaţii firmei au oprit imediat activitatea şi au anunţat autorităţile la numărul de urgenţă 112, în zonă fiind luate măsuri de securitate.

„În urma activităţilor, au fost găsite şi ridicate în condiţii de siguranţă zece proiectile de calibru 75 de milimetri, un proiectil exploziv de calibru 76 de milimetri şi un focos de proiectil exploziv de calibru 100 de milimetri”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, citat de Mediafax.

Toate cele 12 elemente de muniţie au fost transportate la depozitul special amenajat al ISU Bacău, urmând a fi detonate într-un poligon al instituţiei. (bacau.net)

Be the first to comment on "Arsenal descoperit la o sondă petrolieră de la Slănic Moldova. Săpăturile au dat la iveală 11 bombe și un focos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*