Bilanț 2013


La fiecare sfârșit de an, fiecare din noi este pus în fața unui bilanț al anului care a trecut, o balanță între realizări și eșecuri, bucurii și necazuri, pierderi și câștiguri. Părintele paroh Marian Dascălu a prezentat duminică, 29 decembrie 2013 bilanțul comunității noastre.

Mai presus de orice, părintele a adus la început mulțumiri bunului Dumnezeu pentru că peste tot și toate suntem mare parte din noi  sănătoși – câțiva din credincioșii localității au trecut pe lumea cealaltă, alții s-au născut… – Dumnezeu este stăpânul nostru și al timpului.

Statisticile arată in felul următor: în 2013 s-au înregistrat 17 decese (26 în 2012), 16 copii s-au născut (23 în 2012) și au avut loc 9 căsătorii (5 în 2012). Se observă așadar o ușoară descreștere a natalității și mortalității, în același timp, numărul celor care și-au unit destinele fiind aproape dublu față de anul care a trecut.

Părintele a ținut să facă mici adăugiri acestor aspecte: 1/ la înmormântări este inoportun obiceiul de a claxona la nesfârșit în coloana funerară, având în vedere faptul că defunctul este însoțit spre biserică in rugăciune, 2/ la botez este firesc ca alături de copil să fie prezenți ambii părinți și 3/ vremurile moderne au pus in umbră taina căsătoriei, aceea de a uni pentru totdeauna o femeie și un bărbat, nu de a fi o simplă manifestare în care, după ani de conviețuire, cei doi „să treacă și pe la biserică”. Cine are urechi de auzit să audă.

Pe plan material, în 2013 au avut loc lucrări importante și necesare in biserică: schimbarea băncilor finalizată, șlefuirea mozaicului și reînoirea aparaturii audio. Pentru 2014, părintele paroh a pus in plan repararea acoperișului bisericii și înlocuirea ulucilor.

UPDATE: După Sfințirea Caselor, părintele a prezentat și câteva cifre referitoare la comunitatea noastră: în Cireșoaia numărul familiilor se ridică la 692, din care 250 sunt „jumătăți”, văduvi sau divorțați. Totalul credincioșilor este de 1976 suflete.

Be the first to comment on "Bilanț 2013"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*