Exerciții spirituale – întâlnirea noastră cu Cerul


Lignano Sabbiadoro – Italia
28 aprilie – 1 mai

Adresez mii de mulțumiri Mișcării Ecleziale Carmelitane din Dărmănești pentru invitația de a participa și eu la aceste exerciții spirituale. Toate cuvintele părintelui Antonio Maria Sicari îmi răsună în fiecare zi în minte, am înțeles că oriunde mă aflu pot arde de iubire pentru Cristos.

Tema exercițiilor spirituale a fost: „Mio Dio, Trinita che adoro”. Așadar Sfânta Treime este preocupată să se dăruiască mereu oamenilor, un mister infinit de mare. Sfânta Tereza de Avila spunea: „Dacă vezi Trinitatea, vezi Biserica, dacă vezi Biserica, vezi Trinitatea.”

In acele zile chiar am simțit că m-am intâlnit cu cerul, o mare de oameni deschiși, iubitori, senini, veseli, persoane de toate națiile care construiesc familie de familii. Trebuie să mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a scos in cale oameni care m-au primit in familia lor, nu am simtit nici o clipă că eram o străină.

La această întâlnire au participat persoane din opt țări: Belgia, Letonia, Liban, America, Romania, Spania, Columbia și Italia, bineințeles nu au lipsit momentele culturale specifice fiecărei țări. Momentul românilor a fost insufletit de un grup de tineri inimoși din Dărmănești și Valea Mică, care au prezentat cu multa convingere tradițiile noastre: dansul ursului și dansuri populare moldovenești. A fost foarte frumos când mulți oameni de toate naționalitătile se prindeau in joc și invățau pașii dansului: „Brașoveanca”.

Fiind programul foarte incărcat, nu am reușit să vedem momentele culturale la fiecare țară, am vazut doar la Letonia, Belgia și Liban, a fost extraordinar: prezentarea activității Mișcarii Carmelitane, cultura, personalitățile si dansurile acestor țări, unde bineînțeles am participat și noi.

Au fost trei zile de vis, am plecat încărcată cu mult entuziasm înțelegând perfect că misiunea de evanghelizare aparține tuturor, noi toți suntem misionari, nu clienți sau zilieri.

Domnul să binecuvânteze munca tuturor, mulțumesc acestei familii mari M.E.C., că m-au primit ca pe o fiică, prietenă, soră, voi continua să particip la școala creștină în Dărmănești împreună cu familia și timid dar sigur vom continua impreună misiunea începută de Cristos. (prof. Daniela Mititelu)

Be the first to comment on "Exerciții spirituale – întâlnirea noastră cu Cerul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*