Sărbătoarea hramului – o zi sfântă


Duminica, 26 iulie 2009, a avut loc hramul bisericii din localitatea noastra, prilej cat se poate de potrivit pentru a-i sarbatori intr-un unionism si elan absolutizant, pe sfintii Ioachim si Ana, patronii protectori ai comunitatii.
Ca in fiecare an, la celebrarea sfintei liturghii au participat mai multi preoti din diverse parohii romano-catolice precum si numerosi credinciosi, unii veniti din alte localitati din dorinta intempestiva de a absorbi, in mod pantagruelic, panseuri si revelatii divine.
Pregatirea bisericii si a intregii localitati a antrenat numerosi membri ai comunitatii care si-au dat silinta cu oarecare obstinatie ca totul sa emane un iz sarbatoresc si sa fie cat mai afabil, centrul fiind biserica – loc de intalnire si comuniune, adoratie si meditatie, reflectie si regasire.
Corul bisericii a contribuit ca intotdeauna substantial si definitoriu la intretinerea atmosferei sarbatoresti, elevand pana in auzul celest ofrandele de multumire „patroanei preacurate” care vegheaza, in mod peren, asupra comunitatii. In acest an, pentru a da un plus de eficienta actului cantotristic a fost prezenta si Edith Arva, asistent universitar din Iasi.
Predica tinuta a fost cat se poate de impresionanta, centrandu-se abil pe familia zilelor noastre si pe problemele cat se poate de reale ale acesteia – familia e abiotica fara Dumnezeu, ideea pilon a discursului.
Dupa ce ritualul liturgic s-a incheiat fiecare familie a fost indemnata sa traiasca si sa sarbatoreasca la micronivel bucuria impartasita la macronivel, adica de intreaga comunitate.
Fiecare credincios in parte a ramas in urma acestei zile festive a comunitatii din Ciresoaia cu ideea inocuitatii legilor divine, uneori inomabile dar conducatoare spre fericirea vesnica.

de Rozzina I.

Be the first to comment on "Sărbătoarea hramului – o zi sfântă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*