Ziua eroilor marcată la Slănic Moldova


Eroii nu mai au nevoi, Eroii ne mai au pe noi!

Patrie, Pământul Strămoșesc, Jertfa supremă! Sunt cuvinte care nu se învață, sunt cuvinte care nu sunt explicate suficient în dicționare. Ele au fost cele care au dat putere și motivare celor care cu arma în mână au luptat pentru Libertate, pentru Patrie, pentru Pământul Strămoșesc, până la ultima fărâmă de efort, până la ultimul strop de sânge.

De ziua eroilor, joi, 10 iunie 2021, la Troița din Cerdac ridicată în memoria soldaților români căzuți în Războiul Întregirii Neamului (1916-1919), a avut loc o ceremonie religioasă urmată de depuneri de coroane și un program artistic la care au participat oficialități locale, reprezentanți ai cultelor religioase, membrii ai asociației „Cultul Eroilor”, localnici.

”Nu ne cere nimeni ca astăzi să luăm arma în mână și să ne dăm viața, conștiința însă ne obligă să păstrăm și să transmitem mai departe aceste mari valori pentru care s-au jertfit Eroii Neamului.

Dumnezeu să-i răsplătească pentru jertfa lor, iar pe noi să ne facă mai buni, să trăim în pace și armonie pe aceste meleaguri.”

Primar Gheorghe Baciu