Bilanț 2020


Anul 2020 s-a încheiat și prea puțini mai vor să-și amintească de el. Cu bune și rele însă, trebuie să-i aducem mulțumire Bunului Dumnezeu pentru darurile dobândite și sacrificiile oferite în acest an umbrit de pandemia Coronavirus.

Viața comunității a mers mai departe, așa că în anul 2020 s-au celebrat 22 de botezuri (19 în 2019), 27 înmormântări (27 în 2019) și, în mod nefericit, doar o singură cununie (10 în 2019). Mulți tineri s-au pregătit să facă acest pas în anul ce a trecut, dar planurile le-au fost date peste cap, fapt care i-a determinat să conviețuiască mai departe în concubinaj, un păcat ce încalcă voia Domnului. Părintele paroh Marian Dascălu ne îndeamnă să ne adaptăm viața după modelul Bibliei și nu al vremurilor.

La sfințirea caselor au fost cazuri în care unii credincioși au pus lacăt porților, poate și din pricina pandemiei, dar și pentru că aceștia au emigrat și nu au anunțat pe nimeni. Pentru o informare corectă, pe viitor, acest aspect trebuie clarificat pentru ca părintele paroh să-și cunoască enoriașii. Facem apel și pe această cale celor care sunt plecați de mai mulți ani la muncă în străinătate să fie responsabili și să anunțe la ce parohie sunt înregistrați.

În urma contabilizării, cifrele arată în felul următor: la momentul actual în Cireșoaia există 653 de familii (662 în 2019), dintre care 380 sunt familii întregi, iar 273 sunt jumătăți (văduvi, văduve, necăsătoriți, despărțiți, divorțați). Numărul credincioșilor din Cireșoaia se ridică la 1915 (1943 în 2019), aici fiind incluși și cei plecați în străinătate.

La capitolul realizări, în anul ce a trecut s-a construit Capela Mortuară de lângă biserică, o construcție mai mult decât necesară. Bineînțeles, acest obiectiv nu ar fi putut fi realizat fără sprijinul comunității și al autorităților locale, părintele Marian Dascălu aducând mulțumiri celor implicați.