Răspunsuri la zece întrebări despre Referendum


De ce Referendum? Răspunsuri la dezinformările care au apărut în spaţiul public

Referendumul este expresia pură a democraţiei. Acesta are scopul de clarificare în art. 48 din Constituţia României a căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între „un bărbat şi o femeie”.

1. Referendumul este al unui politician sau al unui partid – FALS.

Iniţiativa celor 3.000.000 de români a traversat din 2015 patru guverne. Este exclus ca Referendumul să fie al unui politician. Este al cetăţenilor români care au semnat pentru revizuire. Organizatorul Referendumului este guvernul actual. După o astfel de logică şi alegerile de la anul sunt ale partidului care e majoritar la guvernare

2. Întrebarea de pe buletinul de vot e manipulatoare, se urmăreşte votarea unor legi ascunse – FALS.

Art. 7 din Legea 3/2000 prevede în mod expres – de acum 18 ani, în mod STANDARD pentru orice referendum: cetăţenii au dreptul să răspundă cu da sau nu la întrebarea: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament?”. Legea de revizuire a art. 48 a fost adoptată şi publicată în Monitorul oficial. Nu poate exista suspiciunea că întrebarea se referă la altceva decât legea de revizuire aşa cum a fost adoptată şi publicată în Monitorul oficial. Deci e absolut legală şi corectă întrebarea.

3. A mai fost un Referendum şi tot degeaba, nu s-a întâmplat nimic – FALS.

Acel Referendum a fost o Consultare populară cu caracter consultativ. Parlamentul trebuia să voteze legea ca parlamentarii să îşi reducă numărul la 300. Pe când acest Referendum este decizional. Adică revizuirea definiţiei căsătoriei ca fiind între un bărbat şi o femeie a fost adoptată deja de Parlament, iar prin acest Referendum este confirmată de societate.

4. Referendumul este scump. Nu aceasta este prioritatea României acum – FALS.

El este expresia democratică a 3.000.000 de români. El este mai ieftin decât suma de bani alocată pentru un singur an din cei 4 ani planificaţi pentru reeducarea ideologică a părinţilor din România. Dacă acest Referendum nu va trece, statul român va plăti 70.000.000 EUR / an pentru reeducarea părinţilor cu ideologia de gen, statul va plăti operaţii de schimbare de sex, statul va plăti tratamente hormonale de schimbare a genului şi statul plăteşte deja manuale şcolare care promovează familia dintre un bărbat şi un bărbat. La care se adaugă costurile pentru implementarea modificărilor legislative cu scop represiv.

5. Nu e necesar acest Referendum pentru că există deja definiţia căsătoriei în Codul civil – FALS.

Codul civil e o lege organică, ce se poate modifica în Parlament, în 2 ore, în funcţie de presiuni, interese, situaţii de moment (în Franţa şi în Grecia aşa s-a modificat). Constituţia e deasupra Codul civil şi se schimbă deosebit de greu. De aceea e nevoie să protejăm definiţia căsătoriei din Codul civil şi să o copiem în Constituţie.

6. Nu este necesară clarificarea cuvântului „soţi” din Constituţie – FALS.

Termenul actual de „soţi” din art. 48 Constituţie, nu stabileşte clar nici numărul nici sexul soţilor. De exemplu, pot fi consideraţi soţi 3 bărbaţi. De aceea trebuie înlocuit termenul de „soţi” cu „un bărbat şi o femeie”.

7. Referendumul urmăreşte redefinirea familiei – FALS.

Art. 26 din Constituţie ocroteşte viaţa de familie. Acest articol rămâne neschimbat. Ceea ce se schimbă este art. 48 din Constituţie, mai precis, definiţia căsătoriei.

Corectat: Aşadar, Referendumul nu este despre familie, ci este despre căsătorie.

8. Referendumul afectează familia monoparentală lăsând-o în afara legii – FALS.

Mămicile cu copii din afara căsătoriei/ divorţate/ văduve/ separate sau bunicii cu copii sau orfanii au fost şi vor fi în continuare ocrotiţi de Constituţie prin art. 26, pentru că formează o familie. Referendumul este pentru art. 48, mai precis definiţia căsătoriei.

9. Referendumul discriminează / încalcă drepturile altor minorităţi – FALS.

Nu există în nicio lege internaţională sau românească un drept de căsătorie între un bărbat şi un bărbat. Acest drept este numai pentru un bărbat şi o femeie. De aceea, Referendumul este perfect legal, nu discriminează şi nu încalcă nici un drept pentru că acest drept nu există. Nicăieri.

10. Căsătoriile între un bărbat şi un bărbat nu ne afectează cu nimic – FALS.

Prin căsătorie, vor avea dreptul sa adopte copii. Mai mult, copiii vor învăţa din manuale că e normal să ai 2 taţi ceea ce deja se întâmplă (vezi foto). Se vor modifica filmele, desenele animate, reclamele, emisiunile, dezbaterile. Se va înăspri legea şi va dispărea libertate de exprimare şi libertatea religioasă. Oricine va putea fi acuzat de discriminare, homofobie, intoleranţă, instigare la ură. Se vor plăti amenzi, se va merge la închisoare.