Ziua Bolnavului – să dăruim speranța


Biserica catolică marchează anual Ziua Mondială a Bolnavului la data de 11 februarie, comemorarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din februarie, Ziua Bolnavului a fost mutată pe 13 mai, când soarele este mai indulgent, iar bătrânii și bolnavii pot veni la biserică.

Călăuziți de cuvintele Sfântului Părinte Papa Francisc, care spunea cu prilejul acestei zile că „nu boala, ci păcatul împiedică relația omului cu Dumnezeu atunci când ne lăsăm stăpâniți de egoism, mândrie și corupție”, ne-am adunat în rugăciune la Sfânta Liturghie de la ora 11:00, pentru a fi alături de cei în suferință.

Părintele paroh Marian Dascălu, în cuvântul său, ne-a îndemnat să dăm mai multă atenție celor de lângă noi care suferă, alinarea venind chiar dintr-o vorbă bună sau un cuvânt de îmbărbătare. O persoană nu-și pierde utilitatea pentru societate dacă a îmbătrânit sau s-a îmbolnăvit, ea fiind o provocare pentru a ne arăta omenia. În fața lui Dumnezeu orice om este prețios.

Prin mijlocirea Fecioarei Maria, Maica noastră neprihănită, să-i cerem Domnului care a adus sănătate celor bolnavi să vindece și rănile noastre interioare prin milostivirea sa nemărginită ca să ne dăruiască din nou speranța și pacea inimii.