Vizită a seminariștilor de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași


Astăzi, 20 mai 2017, comunitatea din Cireșoaia a trăit în premieră o mare bucurie. Am fost vizitați de un grup de seminariști, în frunte cu profesorul lor. Dar, un lucru mai important este că celebrantul era pr. Viorel Ababei, cu care ne mândrim ca fiind fiul satului.

Seminariștii au venit înainte de sesiune la Slănic Moldova, pentru a se recrea. Așa că printre bisericile vizitate a fost și cea din localitatea noastră.

Sfânta liturghie era programată pentru ora nouă dimineața. Înainte cu vreo 10 minute, curtea și biserica s-au umplut cu o mulțime de tineri frumoși, cu fețele radiind de o bucurie interioară. O parte au urcat la cor unde au răsunat pe mai multe voci, cântări care ne-au emoționat până la lacrimi. La altar au slujit preoții, nelipsit fiind pr. Marian Dascălu, parohul nostru. Cuvântul de deschidere a venit din partea părintelui Viorel, care ne-a spus printre altele că se roagă și să ne rugăm și noi pentru vocații, ca și din satul nostru să apară cineva care să-l urmeze.  

Ne-a povestit cum în primul an se mira că din foarte multe parohii erau chiar câte trei seminariști, iar din Cireșoaia nimeni nu a mai urmat această cale. În continuare s-au adus mulțumiri pentru contribuția noastră de a sprijini Seminarul din Iași.

După sfânta liturghie, lumea s-a oprit în curtea bisericii pentru poze și pentru a schimba impresii. Părintele vicar Marius nu a scăpat ocazia de a antrena tinerii seminariști într-un joc în care fiecare trebuia să sară peste un bidon legat cu sfoară. A fost o veselie de nedescris.

În cele din urmă seminariștii au plecat. Au plecat conduși de urările noastre de bine, de statornicie până la sfârșit. Promitem că nu îi vom uita în rugăciunile noastre pentru marea bucurie pe care ne-au făcut-o cu vizita lor.

Doamne ajută!

Maria Bertalan

Be the first to comment on "Vizită a seminariștilor de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*