Incendiu de vegetație


In noaptea de duminică spre luni (15/16 noiembrie 2015), în zona împădurită din preajma Pârâului Bradului s-a produs un incendiu de vegetație care s-a întins pe o suprafață foarte mare. Au fost două focare. Unul care se manifesta pe o suprafața de 6 ha într-o pădure de tineret si unde au ars doborâturi, copaci tineri si vegetație uscată, iar al doilea era extins pe o suprafată de un hectar, fiind cuprinse de foc frunze uscate si doborâturi. Autoritățile locale au intervenit cu toate resursele disponibile (SVSU Slănic Moldova, Poliția Locală, Poliția Stațiunii şi Jandarmii), fiind susținută și de detaşamentele de pompieri din Oneşti, Bacău şi Moineşti.

Incendiul a fost lichidat luni, in jurul orei 16.00 iar pentru supraveghere au mai rămas în zonă 20 de pompieri și angajați de la silvic.

incendiu de vegetatie nov 2015

Primarul Slănic Moldova,  Andrei Șerban a făcut un apel la cetățenii localității pentru sprijinirea identificării făptașilor : „În urma finalizării anchetei demarate, pagubele produse vor fi suportate de către cei care au produs incendiul. Rugăm cetățenii să sprijine autoritățile cu cât mai multe informații referitoare la acest aspect şi să-i denunțe pe cei care fac astfel de fapte.”

Imagini Video

Be the first to comment on "Incendiu de vegetație"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*