Acțiune civică de salubrizare – unde-s mulți puterea crește


Sâmbătă 09.05.2015 s-a desfășurat o activitate de igienizare și salubrizare a întregii localități Slănic Moldova, având ca punct de plecare zona Carierei de piatră, până în zona Camping la care au participat peste 200 de persoane.

gunoaie cu masinile

Sub denumirea “Slănicul mai curat”, la mobilizare au participat 60 de lucrători ai societăților din subordinea Primăriei Slănic Moldova, dar și din aparatul propriu, 120 de elevi de la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, 40 de copii de la școala nr. 2 Cireșoaia îndrumați de Surorile Providenței și voluntari din rândul locuitorilor comunității.

zechipa

Prezența elevilor de la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a fost posibilă datorită domnului Comisar Șef de Penitenciare, Scutaru Vasile care a mai desfășurat astfel de acțiuni pe Valea Slănicului și în anii precedenți.

elevi de la scoala agenti penitenciare

Cu toate că a fost o manifestare intens mediatizată, cetățenii s-au implicat prea puțin în a curăți spațiile publice și albia râului Slănic dând dovadă de un spirit civic destul de șubred. Există bineînțeles și excepții, foarte mulți au avut probabil altă treabă sâmbătă sau au făcut curățenie în jurul gospodăriilor în altă zi, însă ar trebui să profităm de aceste oportunități și să demonstrăm că punând umăr lângă umăr putem realiza lucruri mărețe pentru comunitatea noastră. Nu au lipsit nici încurajările și aprecierile venite cu duiumul pe căile… facebook-ului. Au fost și ele utile, dar parcă tot practica e mai eficientă.

Participanților la acțiune li s-au asigurat mănuși de protecție, saci menajeri și cele necesare atât din partea primăriei cât și din partea unor binefăcători cărora le mulțumim și pe această cale.

In concluzie acțiunea a fost un real succes. Voluntarii, copiii, muncitorii angrenați au atras atenția opiniei publice prin efortul lor că e nevoie de responsabilitate și dragoste față de mediul în care trăim.

Pe viitor, orice cetățean are datoria de a sesiza Poliția Locală sau Primăria Slănic Moldova cu privire la orice faptă care aduce atingere calității mediului. Fiecare din noi trebuie să întreținem curățenia în dreptul și pe proprietățile noastre pentru a respira un aer curat și a trăi într-un mediu sănătos.

slanic fara gunoaie

Be the first to comment on "Acțiune civică de salubrizare – unde-s mulți puterea crește"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*