TVR2: Popas Folcloric în Cireșoaia


Pietrarii de pe strada Merilor au fost recent vizitați de o echipă TVR2, mai exact de realizatorii emisiunii  „Popasuri folclorice” (difuzare sâmbăta de la ora 17:00). Prezentatoarea emisiunii, Roxana Bădescu a venit însoțită de îndrăgita solistă de muzică populară Maria Șalaru și a stat de vorbă cu „cei care şi-au dedicat viaţa pietrei şi acestui meşteşug migălos”.

tvr2_puterea pietrei

În Cireşoaia, mica localitate din judeţul Bacău, istoria se citeşte în piatră, citim pe site-ul emisiunii. Stâlpii, gardurile sau aleile ce împrejmuiesc gospodăriile sunt dălţuite cu atenţie şi răbdare, iar fiecare spune câte o poveste. Acestea sunt mărturiile unor oameni pentru care piatra este un mod de viaţă, iar talentul şi prieceperea se moşteneşte din tată-n fiu.

Dacă n-ar fi pasiunea,  nu am putea să facem această meserie”, spun meşterii pietrari ai Cireşoaiei, care s-au lăsat filmaţi şi intervievaţi  de echipa „Popasuri folclorice”. „Acestor oameni simpli, îmbătrâniţi de atâta muncă, tăcuţi şi supuşi, am reuşit să le aducem zâmbetul pe faţă şi să-i facem să fie mândri de meseria lor”, a povestit Maria Marin Tănase, producătoarea emisiunii.

INREGISTRAREA EMISIUNII O PUTEȚI VIZIONA AICI.

Be the first to comment on "TVR2: Popas Folcloric în Cireșoaia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*