Bucuria unui nou început


Sunetul clopoţelului răsună iar. Glasurile pline de bucurie a copiilor inundă şcoala. 15 septembrie 2014…un nou început pentru tinerii preşcolari şi elevi din Cireşoaia. Pregătirile pentru marele eveniment au început încă de duminică, 14 septembrie, unde cu mic cu mare am fost invitaţi la deschiderea anului şcolar, eveniment celebrat în biserica noastră. Copii s-au pregătit temeinic animând liturghia cu cântece specifice şi oferind daruri. La acea liturghie cu toţii se puteau simţi copii. A fost un moment special.

DSC_0101

A doua zi, începea noul an şcolar, în sarafan sau costum, cu geanta în spate, copiii din Cireşoaia au părăsit casele lor pentru a se îndrepta spre şcoală manifestându-şi bucuria efervescentă. Bucuria sufletului tânăr de elev, o bucurie tainică care cuprinde emoţia unui nou început, speranţa de mai bine, bucuria revederii, prospeţimea atmosferei de început de toamnă.

DSC_0097

Doamna directoare, domnul primar dar şi un reprezentant al organelor de poliţie au ţinut un discurs prin care au atenţionat copiii de importanţa şcolii şi a bisericii în educaţia şi formarea lor ca adevărate valori ale societăţii. Părintele paroh împreună cu copii şi cadrele didactice s-au rugat pentru noul început de an după care toţi s-au îndreptat spre clasele lor împreună cu învăţătorii sau diriginţii .

DSC_0134

Clasele erau proaspăt văruite şi frumos aranjate, învăţătorii şi diriginţii aşteptau copiii cu cărţile deja pregătite. Totul era gata, de-acum poate să înceapă un nou an şcolar plin de reuşite, cu bucurii sau poate uneori şi lacrimi, cu noi prieteni, noi cunoştinţe asimilate…totul în favoarea dezvoltării intelectuale şi spirituale ale noilor generaţii.

 

de Eliza Mititelu

Be the first to comment on "Bucuria unui nou început"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*