Sfințirea Școlii – binecuvântare pentru noul an


Sfințitul școlii este un obicei bine înrădăcinat în comunitatea noastră, organizat de către doamna directoare Daniela Mititelu împreună cu pr. Paroh  Marian Dascălu, Pr. Paroh de la Slănic Moldova, Dăncuț Petrică și Surorile Providentei. Anul acesta în zilele de marti, 21 ianuarie si miercuri, 22 ianuarie 2014 s-au sfințit școlile din Cerdac și Cireșoaia.

Vom relata cateva impresii din partea copiilor cu privire la acest eveniment:

“Parintele vine la noi in clasa, iar noi il intampinam cu lumanari aprinse, aceasta semnificand lumina ce ne calauzeste calea in viata.” (elevii clasei a VI-a, Sc.nr.2).

“Acest eveniment este extrem de placut, deoarece am fost sfintiti si biecuvantati de parintele Marian, pentru ca in anul nou care a venit sa fim mai intelepti, sa invatam mai bine si sa fim mai intelegatori cu profesorii. (Fonoca- Laslau Claudia,cls.a VII-a, Sc.nr.2).

“Am fost placut surprinsi de aceasta vizita a parintelui, ne-a binecuvantat pe noi si clasa in care urmeaza sa invatam inca un semestru. Dupa terminarea rugaciunii, parintele ne-a lasat o amintire pe care o va gasi si la anul in gazeta clasei.”(Boeru Ioana Ioana, cls.a VII-a, Sc.nr.2).

“Cred ca este bine ca ne-am intalnit cu parintele la scoala pentru ca binecuvantarea divina ne lumineaza mintile si clasa.”(Moraru Andreea si Birtea Francisca, cls.a VII-a,Sc.nr.2).

“L-am primit in clasa noastra cu mare drag pe parintele, la fel ca in fiecare an, a fost un moment deosebit in care am primit binecuvantarea lui Dumnezeu luminandu-ne mintile pentru a invata mai cu spor.”(Birtea Evelina, cls.a VII-a,Sc.nr.2).

“Parintele vine la noi in fiecare an sa vada ce mai facem, ii multumim.”(Bogatoiu Andra, cls.a VII-a,Sc.nr.2).

“Ii multumim paritelui ca ne-a vizitat,ne-am rugat, a vorbit cu noi, a glumit si ne-a indemnat sa invatam.” (Scurtu Gabriel, cls.a VII-a, Sc.nr.2).

“Sfintirea scolii a fost un eveniment foarte important pentru toti copiii si toti profesorii. Parintele ne-a sfintit pentru ca noi sa avem succes la invatatura si  sa fim mai buni unii cu ceilalti.”(Suditu Rafael, cls.a VII-a, Sc.nr.2).

De asemenea la Scoala nr.3 din Cerdac,  părintele Petrică a fost primit cu multă bucurie de către toți copiii și cadrele didactice, au fost îndemnați la trăirea credinței chiar și la scoală, ajutor reciproc pentru că toți suntem frați.
Multumim preacucernici părinți, vă așteptăm și la anul! (D.M.)

Be the first to comment on "Sfințirea Școlii – binecuvântare pentru noul an"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*