E toamnă – începe un nou an catehetic


Vara a trecut, vacanța nu mai e decât o amintire, e timpul pentru o nouă perioadă de învățare și acumulare de noi cunoștințe, de îmbogățire personală, dar și spirituală. Și pentru copiii din Cireșoaia clopoțelul a răsunat luni, 16 septembrie în curtea Școlii Generale Nr. 2 marcând deschiderea noului an școlar.

Marele om de cultură Nicolae Iorga spunea că „învăţătura trebuie să fie uneori un drum, totdeauna un orizont”, și unde poate fi mărginirea credinței creștine dacă nu în Biserică și Cuvântul lui Dumnezeu? De aceea, dincolo de învățătura școlară, didactică, în egală măsură, tinerii, copiii trebuie să-și cultive mintea și să-și formeze mai presus de toate caracterul și valoarea spirituală.

Educația este o mare răspundere la care participă în egală măsură părinții, profesorii dar și Biserica. In această perspectivă, sâmbătă, 28 septembrie a avut loc începând cu ora 14.00  inaugurarea noului an catehetic în prezența părintelui paroh Marian Dascălu, Surorilor Providenței, cateheților și bineînțeles a copiilor.

A fost un bun prilej pentru toată lumea de a se cunoaște mai bine, la început prin jocuri, dansuri și concursuri, specifice vârstei, urmând ca la sfârșitul fiecărei săptămâni catehezele să se desfășoare conform următorului program:

Mult succes!

 

Be the first to comment on "E toamnă – începe un nou an catehetic"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*