“Mergeti și faceți ucenici din toate națiunile”! – Ziua Tineretului


Sâmbătă, 4 mai 2013 aproximativ 3000 de tineri, din 110 parohii din Dieceza de Iași au paticipat la “Ziua Tineretului”  pentru a crește in credintă si pentru a transmite mai departe bucuria și valorile pe care Domnul  Isus  le-a lăsat.

La ora 7:00 am plecat din fața Bisericii 36 de tineri,  bucuroși  și dornici să aibă o experientă extraordinară, și anume aceea de a-L întâlni pe Cristos Inviat, care ne insotește mereu și ne ia pe umerii Săi.

Ca reprezentant al parohiei, am simțit că sunt o parte importantă in sărbătoarea credinței, că am fost aleasă  pentru lucrușoare mici, dar trebuie să merg tot mai departe pentru lucrurile mari. Cred ca fiecare tânar al parohiei a fost o parte importantă si și-a manifestat increderea ca Dumnezeu nu il părăsește.

Trăirea acestor momente frumoase ne-a ajutat nu doar să ne cunoaștem mai bine, ci și să ne impărtășim trăirea valorilor crestine, manifestandu-ne impreuna credinta in Isus, iar Ziua Tineretului a devenit mai rodnică pentru noi deoarece am primit indemnurile lui CRISTOS și am făcut o sărbătoare din întâlnirea cu ceilalți tineri.

Pe lângă lirurghia celebrată la ora 11:00, ne-am bucurat și de momente de destindere, in care am putut să interacționăm intre noi și să ne facem noi prieteni, după care am plecat spre Biserica Catolică din Adjudeni.
Nu în ultimul rând ne-am oprit și pe la Tămășeni  unde părintele Petru Beșleagă ne aștepta cu bucurie, cu un corn si un pahar de suc, care ne-au prins foarte bine.

Consider că a fost o experientă minunată pentru fiecare din noi, iar concluzia acestei zile este simplă: “Cu cât îl cunoaștem mai mult pe Cristos, cu atât dorim mai mult să-L  vestim, cu cât vorbim mai mult cu El prin rugăciune, cu atât dorim să vorbim mai mult despre El și cu cât suntem mai mult cuceriți de El, cu atât dorim mai mult să-i conducem pe ceilalți la El”.
(Andreea Bianca Ababei)

Be the first to comment on "“Mergeti și faceți ucenici din toate națiunile”! – Ziua Tineretului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*