ACC – un gest frumos in preajma Craciunului


Noi, tinerii din Ciresoaia, membri ai Actiunii Catolice, insotiti de parintele paroh, fiind in preajma sarbatorilor de iarna, am decis sa facem o fapta buna si sa mergem sa vizitam Centrul perosanelor cu dizabilitati din Tisesti (Tg. Ocna). Cuprinsi de nostalgie si bucurosi de caderea primilor fulgi de nea, am fost sa cumparam cate ceva de care eram convinsi ca acele persoane aveau nevoie.

La inceput eram curiosi si entuziasmati de ceea ce aveam sa vedem, dar dupa ce am vazut cum e sa traiesti pe pamant avand asemenea probleme am fost cuprinsi de mila dar si de o usoara tristete. Am stat de vorba cu doamnele responsabile de Centru, am baut suc si am mancat o placinta calda si delicioasa. Ni s-a explicat dinainte ca nimeni nu ne face nimic si ca acei oameni nu sunt agresivi chiar daca par asa. Sincera sa fiu nu credeam ca in lume sunt si asemenea persoane care de mici copii au fost parasiti si abandonati de proprii lor parinti, dar care au continua nevoie de cineva alaturi pentru a trai. Am  inceput sa plang si repetam in gandul meu: de ce unele persoane au tot ce-si doresc iar altii nu au nimic?

Se citea pe fata lor bucuria de a vedea pe cineva, unii vroiau sa fie mangaiati in continu, unii dansau, altii tipau si cantau, altii umblau de colo pana colo dar incercau sa se bucure de Craciun si de viata pe care o duc acolo. Apoi doamnele responsabile au luat cinci dintre ei care cat de cat se descurcau si gandeau pentru a canta impreuna cu noi colinde. Aceasta experienta a fost frumoasa si cu siguranta fiecare membru al Actiunii Catolice a invatat ca nu conteaza ce ai in viata ci pe cine ai alaturi de tine mereu. Eu personal nu o sa uit usor aceasta experienta si ii multumesc lui Dumnezeu pentru viata pe care mi-a dat-o si pentru tot ce a facut pentru mine pana acum.

Andreea Ababei
Secretar AC

Be the first to comment on "ACC – un gest frumos in preajma Craciunului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*