Prima Sfântă Impărtășanie pentru 31 de copii


Fericită-i ziua aceasta
Când primesc in dar de sus
Pâinea cea Dumnezeiască
Trupul Sfânt al lui Isus.

Inimi curate, suflete nevinovate, comunitatea din Cireșoaia s-a imbrăcat iar duminică, 19 iunie 2011 in haine de sărbătoare. 31 de copii au primit Prima Sfântă Impărtășanie. Buchetele de flori albe, delicate care impodobeau biserica erau in ton cu rochițele imaculate ale fetițelor și cămășile băieților. Totul exprima in jur nevinovăția, iar tabloul expus in fața altarului (reproducere după pictorul Rafael Sanzio) ne arăta tema zilei: Isus pescar de oameni. In partea de jos a tabloului erau lipite pozele copiilor și a celor care i-au pregătit o lungă perioadă de timp.
Ar fi fost firesc ca fotografia părintelui paroh Marian Dascălu să fie mai sus, dar in mod oarecum ironic ea incheie coloana in care, in semn de recunoștință sunt postate pozele celor care au pus umărul la această sărbătoare: Sora Lidia, Sora Angela, Prof. Daniela Mititelu, Prof. Maria Scurtu, dl. dascăl Gabriel Suditu și catehetele Antonela, Bianca și Roxana. Toată echipa a lucrat cu multă râvnă ca această sărbătoare să fie cât mai frumoasă și mai solemnă.
Copiii, căci despre ei este vorba in acest articol, au venit sâmbătă dimineață la spovadă. Se citea pe fețele lor multă emoție că te induioșau, dar au fost imbărbătați de Surorile Providenței. Duminică păreau mai siguri, poate pentru că aveau familiile, rudele, prietenii și nașii alături.
Cântecul de început a făcut apel la conștiința celor prezenți pentru a aprofunda acest moment unic pentru cei 31 de copii: ”Eu am o mamă care mă iubește”. La predică părintele a explicat pe larg tema tabloului centrat in fața altarului: sfinția sa a dezvoltat fiecare detaliu și semnificația acestora – Isus in barcă pescuind cu apostolii.
La Ofertoriu, pe lângă ostii, vin, lumină, flori și un năvod s-a oferit o piatră frumos cioplită ce o reprezintă pe Sfânta Fecioară Maria cu pruncul.
In acompaniamentul cântecelor ”Veniți cu toți la masă” și ”Sunt copil, Isuse”, copiii l-au primit pe Isus in inimile lor. Parcă preschimbați și mult mai fericiți, copiii au incheiat Sfânta Liturghie cu ultimul cântec a cărui versuri, acum, capătă o conotație specială:
Uneori simt că-mi este greu
Nu se-ntâmplă toate cum vreau eu,
Insă știu că de partea mea
Colo sus e mereu cineva.
Fie-n veci oameni mulțumiți,
Toți copiii lumii fericiți,
Porumbel pe acest pământ
Să coboare Duhul Sfânt.

Spuneți toți când spun și eu
Să-mi ajute Dumnezeu!
Spun atunci caând imi e greu:
Să-mi ajute Dumnezeu!

 

Be the first to comment on "Prima Sfântă Impărtășanie pentru 31 de copii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*