Curs de formare voluntari in parohiile din Dieceza de Iasi


Daruind vei domandi

Tema: “Caritate prin misiune si implicare

Anul acesta este Anul European al voluntariatului, prilej de a aduce in atentie activitatea de voluntariat care pune in pratica valoriale crestine ca solidarietate, responsabilitate, implicare sociala, caritate aducand beneficii atat persoanelor care se implica voluntar cat si comunitatilor in care traiesc acestia. Isus este cel mai bun model de voluntar, El a murit pentru noi stiind can nu va primi nimic in schimb de la noi.

Oricine poate fi voluntar!!!

Pe data de 16. 04. 2011, a avut loc, in parohia din Moinesti, un curs de formare voluntari, organizat de Caritas Iasi, la care a participat  4 voluntari impreuna cu o sora a Providentei din parohia noastra. Acest curs a avut ca scop: IMPORTANTA VOLUNTARIATULUI SI NECESITATEA ACESTUIA IN ORICE COMUNITATE”.
Ce inseamna voluntariatul?
    A face ceva din bunavointa;
    A fi disponibil;
    A ajuta pe altii aflati in dificultate indiferent de viata sociala;
    Ajutor neconditionat fara a primi nimic in schimb (bani)

Cel mai important in voluntariat este faptul  ca nu conteaza varsta. Poate fi voluntar oricine: copii, tineri, persoane in varsta, chiar si persoane cu disabilitati. Trebbie doar sa iti doresti sa faci bine si sa-i ajuti pec ei care au nevoie din tot sufletul!

Ca voluntar este important sa stii sa lucrezi si in echipa, deoarece fiind mai multi s-ar putea la sfarsit rezultatele sa fie mai bune: “unde-s multi, puterea creste “. Membrii echipei fac schimb de experienta, se cunosc mai bine unii pe altii si pot lega relativi strinse de prietenie.

Voluntarietul este activitatea de interes public desfasurata din propria iniziativa de orice persoana, in folosul altora. E bine sa aloci semenilor o parte din timpul tau, chiar daca nu primesti ceva palpabil in schimb pentru ca o sa fie alte satisfactii sufletesti. Voluntarul in comunitate este o persoana care vrea si are capacitatea de a se implica in problemele comunitatii in directia rezolvarii sau ameliorarii lor respectind principiul demnitatii umane.

A fost o experienta foarte bogata si in acelasi timp ne-a ajutat sa cunoastem binele pe care muti volontari i-l implinesc in Dieceza noastra de Iasi.

Madalina Scurtu

Be the first to comment on "Curs de formare voluntari in parohiile din Dieceza de Iasi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*