Bilanț 2009


La sfarsitul sfintei liturghii din data de 27 decembrie 2009, parintele paroh Petru Besleaga a prezentat comunitatii bilantul pe 2009.
Astfel, in anul ce a trecut au fost botezati 23 de copii (23 in 2008), au fost celebrate 15 cununii (14 in 2008) si au fost condusi pe ultimul drum 26 de credinciosi (21 in 2008). De asemenea, 39 de copii au primit anul trecut Prima Sfanta Impartasanie.
In perioada 10 -21 august 2009, parintele Don Livio insotit de opt animatori italieni si sprijiniti de Surorile Providentei, parintele paroh si zeci de laici ciresoieni a participat la mult-asteptatul Campus pentru copii avand ca tema principala sceneta „Sabia din Stanca”. Pentru prima data, cei peste 200 de copii au petrecut patru zile din Campus la Pralea, ceea ce a necesitat un efort financiar mai mare. A fost cheltuita astfel suma de 240 de milioane de lei, din care 160 de milioane ajutor din strainatate si 80 de milioane bani obtinuti din donatiile mai multor binefacatori ciresoieni. Acestia si-au adus sprjinul nu numai la Campus ci oricand a fost nevoie (impodobirea bisericii, cadouri de Craciun, etc.) Acestora, pentru deosebita lor generozitate, parintele le-a adresat un mare si calduros „Multumesc!”
Sirul multumirilor a continuat, incheierea bilantului fiind sinonima cu culegerea roadelor dobandite dupa cum stim de multe ori cu multa truda si mari sacrificii.
In activitatile liturgice de-a lungul anului care a trecut, parintele paroh Petru Besleaga a fost ajutat de trei buni prieteni ai localitatii noastre: pr. Ioan Besleaga, pr. Cristinel Fodor si pr. Viorel Ababei. Multumiri!
De sase ani de cand sunt impreuna cu noi, viata spirituala a comunitatii noastre s-a imbunatatit considerabil. Este vorba de Surorile Providentei care pe langa munca obositoare cu batranii, bolnavii si cei peste 200 de copii ce participa saptamanal la cateheze si-au mai pus umarul si la ingrijirea si impodobirea bisericii in pragul marilor sarbatori. Multumiri!
Ce ar fi o biserica fara cor? Ce ar fi o liturghie fara cantece? Pentru repetitia de vineri seara multi vin direct de la servici, iar duminica dupa liturghia de la ora 11:00 mai raman o ora in plus pentru a invata si perfectiona noi cantece. Alaturi de ei, d-na profesoara Dana Mititelu si dl. dascal Gabriel Suditu. Multumiri!
Clopotarul, seminaristii, animatorii, ministrantii, toti si-au facut treaba cu temeinicie si in 2009. Multumiri!
Familiile, batranii si bolnavii, tinerii si copiii, continutul uman al comunitatii Ciresoaia si-a facut datoria crestineasca in anul ce a trecut. Sunt si exceptii, dar nu vom inceta sa ne rugam pentru inlaturarea lor, pentru indreptarea celor pacatosi, pentru aducerea celor rataciti pe calea cea buna. Tuturor, Multumiri!
In final, parintele ne-a dezvaluit un secret. Perioada din an pe care o asteapta cel mai mult este Adventul, iar inima i se umple de bucurie cand vede ce plina este biserica in aceasta perioada. Ne-a urat un an nou fericit si ne-a indemnat sa urmam exemplul sfantului Ioan: „Iubiti-va aproapele si iubiti-L pe Dumnezeu.”

Be the first to comment on "Bilanț 2009"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*