„Am venit să ne închinăm Lui” – Ziua tineretului 2005


Intr-o duminica superba de inceput de mai, tinerii din dieceza de Iasi s-au intalnit la biserica „Fericitul Ieremia” din Bacau pentru a-l adora pe Isus, pentru a sarbatori tineretea impreuna cu pastorul nostru, episcopul Petru Gherghel.

Tema acestei intalniri a fost desprinsa din evanghelia lui Matei: „Am venit sa ne inchinam lui”. Meditand la acest mesaj, tinerii au fost invitati sa compuna un catren si sa creeze un simbol folosind polistiren, carton, lipici, culori, etc.

Aproximativ 50 de tineri din parohia noastra s-au alaturat celorlalte mii veniti din toate colturile Moldovei. Inca de la orele 9, pe terenul special amenajat din dreapta bisericii aproape ca nu puteai sa arunci un ac. Eforturile organizatorilor au fost rasplatite din plin. „Cea mai mare problema a fost sa indepartam baltile care s-au facut in urma ploilor de saptamana trecuta. Cu diferite vase si ajutati de colegii nostri de la celelalte parohii din oras pana la urma am reusit.” mi-a marturisit unul dintre ei.

Liturghia solemna a inceput la orele 11:30 si a fost deschisa cu un calduros „Bine ati venit la Bacau” adresat de P S Petru Gherghel. Sfintia sa a avut pentru noi o provocare: Imaginar, sa ne intalnim cu pelerinul neobosit, prietenul tinerilor, Papa Ioan Paul al II-lea, care acum ne priveste de la fereastra cerului. In memoria lui, multimea a pastrat un moment de reculegere.

Dupa sfanta liturghie tinerii au fost invitati la un spectacol cultural-distractiv specific varstei. Ca o paranteza, anul acesta, spectacolul, prin amploare si coloristica, a fost unul foarte reusit. Acum s-au premiat cele mai bune catrene si cele mai reusite simboluri.

Tarziu dupa-amiaza, cand totul a luat sfarsit, zecile de autocare au demarat pentru a se reintoarce la locurile de destinatie. „La revedere Bacau, bun gasit Darmanesti!” spunea cineva, salutand un localnic ce ne facea cu mana. Pe drumul de intoarcere, parca mai plini de energie, am cantat aproape toate cantecele din brosura editata cu prilejul acestei zile. Dar mai presus de toate, in interiorul nostru rasuna gandul pe care ni l-a adresat preasfintitul Petru Gherghel :”Alergati spre Cristos ! Cautati-l pe Cristos ! Adorati-l si cantati-i ! Nu va temeti de El. Deschideti-i larg portile inimilor voastre, El va ofera totul si nu va ia nimic.”

Be the first to comment on "„Am venit să ne închinăm Lui” – Ziua tineretului 2005"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*