Don Orione – Un preot pentru toți


10-13 iulie, un week-end special pentru Ciresoaia, mai ales pentru copiii acestei comunitati.
Am avut onoarea de a fi gazdele unui grup de la congregatia „Don Luigi Orione”: Sora Maria Elisabeta, trei seminaristi:Iulian, Gabi si Mihai si pr. Valerian care i-a insotit. Au venit in Ciresoaia joi seara si au plecat duminica dupa-amiaza.
Acesti „tineri”, pot sa spun, au fost un exemplu viu pentru noi toti, am invatat foarte multe de la ei, am invatat sa traim credinta cu adevarat, am invatat ca doar Dumnezeu este motivul Suprematiei Universale.
Adevaratul nucleu al lumii este Dumnezeu si acest lucru il intelegem prin intermediul celor consacrati Lui. Don Luigi Orione ne transmite trairile sale prin urmasii lui, surorile misionare ale caritatii si tinerii de la seminarul Don Orione.
Pentru cateva zile, toti am devenit niste copii pentru ca Dumnezeu sa poata lucra mai bine cu noi si prin noi. Am invatat multe cantece si jocuri pe care le-am folosit ca instrumente pentru a-L lauda pe Tatal Nostru.
A fost o experienta placuta pentru toti si speram ca am fost o gazda buna pentru oaspetii nostri care, credem ca s-au simtit destul de bine in Ciresoaia, dupa cum spunea sora Elisabeta:”Ciresoaia este o comunitate vie in care traieste dragostea lui Cristos.”

Be the first to comment on "Don Orione – Un preot pentru toți"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*