Sfârșit de an școlar


Iată că am ajuns la finalul anului școlar, prilej pentru noi, cadrele didactice, de a trage linie și de a vedea unde ne situăm. Suntem mândri să vă spunem că a fost un an rodnic, dar extrem de dificil, din cauza restricțiilor sanitare, care ne-a forțat să ne desfășurăm activitatea altfel decât eram cu toții obișnuiți.
 
Proiectele derulate în școală au urmărit implicarea și dezvoltarea fiecărui elev în parte pe latura artistică, sportivă și educativă care folosesc pentru formarea lor în viață.
 
Unul dintre proiectele de suflet este schimbarea imaginii școlii prin contribuția artistică la orele de desen a doamnei profesoare Căliman Adriana care a coordonat elevii făcând din școli un loc primitor, plin de culoare și joc. Entuziasmul cu care au lucrat elevii la acest proiect i-au determinat și pe profesori să li se alăture, ajungând să lucreze împreună cu mult drag, rezultatul fiind cel din imagini.
 
Nu neglijăm celelalte unități școlare, grădinițele, unde doamnele educatoare, chiar și în aceste timpuri atipice au desfășurat activități atractive de formare cu mult profesionalism pentru preșcolari.
 
De asemenea școala noastră a beneficiat de Programul Național Pilot ”Școală după Școală” unde elevii au recuperat materia pierdută din perioada școlii online, timp în care toți au fost implicați în activități remediale pe tot parcursul programului școlii. Cu sprijinul Consiliului local, în zilele de pregătire, elevii au primit o gustare fiind motivați să participe la aceste activități.
 
Cu toate acestea, a fost un an cu rezulate mărețe, în care cei mai mulți dintre elevi au evoluat în funcție de implicarea și partciparea lor la tot ce a oferit școala pe partea didactică și emoțională.
 
A existat o bună colaborare cu toate instituțiile locale: Consiliul local, Poliție, Jandarmerie, Biserică, primind pe tot parcursul anului școlar, sprijin și ajutor din partea tuturor- prezența lor în viața școlii au făcut ca fiecare să se simtă protejat și susținut.
 
Mulțumim fiecăruia în parte, pentru că ați fost alături de noi în toată această perioadă dificilă, timp în care s-a creat o legătură strânsă atât între instituțiile menționate și școală, cât și între beneficiarii direcți și indirecți: elevi și Părinți.
 
Elevilor, părinților, profesorilor doresc o vacanță frumoasă, cu mai puțină tehnologie, să vă bucurați de tot ce oferă familia și natura!
 
Urmăriți câteva imagini din unele activități derulare în școală …
 
Cu prețuire,
Director Daniela Mititelu
Vă mulțumesc pentru efortul depus pentru a acumula cunoștințe, deprinderi, atitudini şi valori, pentru că numai așa vom reuși să dezvoltăm localitatea noastră, să avem o localitate cât mai educată și prosperă.
 
Numai învățând și muncind, fiecare copil sau tânăr, ajungând la vârsta maturității, își va găsi un loc de muncă potrivit cunoștințelor și deprinderilor dobândite, integrându-se în comunitate, fără a fi nevoiți să plece peste hotare în căutarea unui trai mai bun, să aibă încredere că lucrurile vor evolua în bine și la noi.
 
Vă urez tuturor o vacanță plăcută și vă îndemn să vă implicați în activitățile de voluntariat și proiectele educative care se vor derula în această vară în Slănic Moldova.
 
Le mulțumesc și cadrelor didactice pentru răbdarea, priceperea și profesionalismul de care au dat dovadă, educând și cizelând tinerele vlăstare ale comunității noastre.
 
O vară frumoasă tuturor!
 
Primar Gheorghe Baciu