Ziua Adeziunii


Zi de mare sărbătoare, membrii Acţiunii Catolice, tinerii și adulții din parohia noastră, au ales sa fie împreună la o zi de rugăciune și reculegere, propusă an de an, înainte de a depune adeziunea în Acțiunea Catolică.

Sanctuarul ”Fericitul Ieremia” din Onești a fost locația care a găzduit această zi de reculegere, alături de păstorul nostru, părintele paroh, Marian Dascălu și părintele care a condus ziua de reculegere ce a purtat titlul:„Vai mie dacă nu vestesc Evanghelia!”. Ziua a început într-un „cadru de suflet”, pe un fond muzical cântând și rugându-ne împreună: „Am nevoie de tine, Doamne!”

Părintele Marian, ne-a introdus într-o atmosferă spirituală, prezentându-ne mai multe aspecte ale misiunii membrilor Acțiunii Catolice, cu referire și la tendințele sociale și presiunile la care este supusă Biserica în zilele noastre. Meditația a continuat cu ocazii pentru spovezi și Sfânta Liturghie, iar după prânz s-a aprofundat această temă prin două activități organizate și conduse de Mădălina Laslău și prof. Daniela Mititelu.

Ziua a continuat cu adorație, moment în care am meditat cu toții asupra misiunii bisericii, „de a forma comunități de persoane”, de „slujire a vieții” și de „a participa la dezvoltarea societății”, „participând la viața și misiunea bisericii”, fiind chemată la„evanghelizarea vieții sociale”, la „educarea tinerilor la credință”, și importanța utilizării responsabile a mijloacelor „mass-media” și chiar de a merge în misiune. Zi frumoasă și intensă, cu întrebări provocatoare în grupuri mici, loc de cunoaștere și colaborare.

Mărturia credinței „familiei misionare” nu e doar un „a spune” ci un „mod de trăire” prin fapte concrete.

Duminică, 9 decembrie, a fost zi de sărbătoare în Acțiunea Catolică, tinerii și adulții au reînnoit sau au depus pentru prima oară adeziunea în cadrul sfintei Liturghii din comunitate. Însoțiți de asistenții spirituali, ei au rostit cu hotărâre Da-ul lor și s-au pus în slujba Bisericii, ieșind din anonimatul indiferenței și al comodității.

Ziua Adeziunii a fost o zi importantă pentru asociația noastră, o zi de sărbătoare și de har! Cu fiecare membru care s-a prezentat în fața altarului disponibil, suntem mai bogați și mai valoroși. Felicitări tuturor! Domnul să vă călăuzească inima și pașii, ca totul să fie spre mai marea Lui slavă!

Daniela Mititelu