Ziua bolnavului în parohia noastră


    “În virtutea Botezului şi a Mirului, suntem chemaţi să ne conformăm cu Cristos, Samariteanul Milostiv al tuturor celor suferinzi… Când ne apropiem cu tandreţe de cei care au nevoie de îngrijiri, purtăm speranţa şi zâmbetul lui Dumnezeu în contradicţiile lumii. Când dăruirea generoasă faţă de ceilalţi devine stilul acţiunilor noastre, facem spaţiu Inimii lui Cristos şi suntem încălziţi de ea, oferind astfel contribuţia noastră la venirea Împărăţiei lui Dumnezeu.”
Sfântul Părinte Francisc

Biserica Catolică sărbătorește în fiecare an, la data de 11 februarie, “Ziua Mondială a Bolnavului”, în sărbătoarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes. Dar, pentru ca bolnavii din comunitatea noastră să poată veni la biserică, această celebrare s-a mutat în luna mai, când afară e puțin mai cald și sărbătoriții se pot bucura de prezența la Sfânta Liturghie.
În Cireșoaia s-a întâmplat duminică, 18 mai, într-o zi însorită de primăvară. Sfânta Liturghie a avut un aer special, solemn, credincioșii fiind părtași la suferințele apropiaților noștri prin rugăciune, cântec și tărie a credinței. Părintele paroh Marian Dascălu a avut, de asemenea, numai cuvinte de încurajare.
După Sfânta Liturghie, Surorile Providenței s-au oferit ca gazde și au invitat bolnavii la o prăjitură făcută de tinerele din Acțiunea Catolică și un pahar de suc. A fost un prilej de bucurie acest timp petrecut împreună și sperăm că această sărbătoare le-a adus celor bătrâni și în suferință puțină lumină și alinare sufletească.

Be the first to comment on "Ziua bolnavului în parohia noastră"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*