Ziua Tineretului, Iasi 2004


Oriunde-as fi, alerg la tine Doamne caci port in suflet tot ce-i mai frumos. Sunt fericit si-Ti multumesc Isuse. Esti candelabrul cel mai pretios.Daca voi cei prezenti aici la Iasi intr-un numar atat de mare ati venit ca niste straini, zadarnica este cautarea voastra.
2 Mai 2004, ziua tineretului catolic. Aproape din toate parohiile din Moldova au venit insufletite de credinta, grupuri de tineri pentru a-L vedea pe Isus, pentru a-L cauta cu ochii trupului si ai sufletului, pentru a-I multumi pentru minunatul dar care se numeste viata.

Ancuta Harapu:
Am ajuns la Iasi si am zarit o multime imensa de tineri care se perindau peste tot. Sfanta Liturghie a inceput la ora 11:00 prin mesajul si urarea de „Bine ati venit la Iasi” a preasfintitului Petru Gherghel, mesaj care ne-a umplut sufletele de speranta ca-L vom vedea intr-o zi pe Isus fata in fata.

Glasurile corului puneau amprenta bucuriei si tineretii prezente in curtea episcopiei.

Preasfintitul Petru Gherghel ne-a transmis ca noi suntem aceia care trebuie sa insuflam curaj, care putem sa alungam pesimismul din vietile celor fara nici un sens, fara de credinta, fara Dumnezeu. „Crucea nu trebuie sa constitue o povara, ea trbuie acceptata si purtata cu rabdare.”

Mai mult ca oricand am simtit ca l-am descoperit pe Isus, mai mult ca oricand am simtit ca sunt mai sincera, mai curata, am avut impresia ca sunt in Paradis.

In lumea cotidiana suntem usor manipulati de orice si oricine si uneori nu gasim o secunda, o clipa de liniste in care sa ne putem regasi. Si atunci cedam atat de usor in fata vietii, acceptam lucrurile la intamplare, ne nastem si murim in acelasi timp.

Be the first to comment on "Ziua Tineretului, Iasi 2004"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*