Sinodul Diecezan în Cireșoaia, Căsătoria și Familia – Identitate și Misiune


Pastoratia facuta de Biserica locala cu privire la familie a contribuit la crearea unei mentalitati pozitive în parohia noastra.
Ambientul, situatia instabila a oamenilor de astazi, relatia cu diferite categorii de credinciosi, au contribuit la crearea unei gândiri mai putin catolice referitoare la familie.

La nivel teoretic tinerii si adultii înteleg si primesc cu bucurie ” Casatoria ca o comunitate de iubire si de viata”. Drumul pe care-l parcurg tinerii pâna la sacramentul casatoriei si dupa aceea este un drum determinat de circumstante si de obligatii si mai putin de constientizarea realitatii.
În parohia noastra în general familiile se respecta si se straduiesc sa nu se faca de râs în fata oamenilor..
Fidelitatea si indisolubilitatea sunt valori spre care privesc credinciosii si doresc sa le concretizeze.

Multi parinti împreuna cu copiii lor se roaga, se spovedesc si se împartasesc, participa mai des la sfânta liturghie, traiesc relatii bune în propria familie si cu altii.
Mijloacele de comunicare, discotecile, dialogul cu unele persoane mai putin credincioase contribuie la dezechilibrarea familiei. Tinerii nu mai participa cu entuziasm la viata bisericii la pregatirea ceruta în vederea casatoriei, la trairea casatoriei ca un sacrament permanent, nu mai asculta de legea lui Dumnezeu de glasul bisericii, de glasul parintilor, acceptând chiar trairea împreuna în mod public, fara nici o rusine. Putem sublinia ca in anul 2003, din 15 casatorii celebrate 5 cupluri au facut botezul odata cu casatoria.
Nici de divorturi nu ducem lipsa, cauza principala fiind imaturitatea si nepregatirea.

Sinodul diecezan ne ofera o buna ocazie de evaluare a familiilor din parohia noastra si de evanghelizare.
Întâlnirile cu tinerii si cu familiile, prezentarea familiei din punct de vedere biblic si bisericesc, implicarea familiilor care si-au trait cu bucurie si demnitate vocatia lor, actualizarea continua a învataturii bisericii cu privire la responsabilitatea paterna si materna, cu privire la viata si la mijloacele care pot fi folosite pentru ca familia sa ramâna ea însasi, sunt doar câteva puncte care contribuie la formarea si maturizarea familiei.
Cu ajutorul bunului Dumnezeu si cu participarea familiilor de buna vointa, speram ca si în comunitatea noastra realitatea familiara va deveni mai buna si va fi un semn provocator pentru familiile în dificultate.

Be the first to comment on "Sinodul Diecezan în Cireșoaia, Căsătoria și Familia – Identitate și Misiune"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*